Terug

Perk B

Toen we het huis kochten was het rozenperk door getrokken tot aan het terras. Hierdoor stonden de twee leiperen in het rozenperk. Ik heb het rozenperk wat verkleind en evenwijdig laten lopen met het perk met de hortensia's. Nu kan je zonder problemen de peren rapen. Ze gaan wat minder snel rotten waardoor er hopelijk minder wespen komen. Hoe oud de perenbomen zijn weet ik niet maar ze mankeren wel het een en ander. Ze hebben last van perenvuur en volgens mij ook kanker. Het voordeel van de bomen zijn, behalve de peren dan, dat ze het terras afschermen en we 's zomers lekker beschut zitten.

De twee appelbomen geven om het jaar appels. Helaas zijn ze nooit van hun steunpalen los gemaakt, dus staan ze nu zo krom als een hoepeltje. En tja, hoe krijg je een kromme boom weer recht? Het zijn al aardige boompjes dus ik wil ze ook weer niet kappen. Met banden proberen we ze iets rechter te maken.

De Aucuba die het voorerf en tuin scheidt is bijna 4 meter hoog en 2 meter dik. We hebben hem ernstig terug gesnoeid tot deze maat. In het begin was hij veel dikker. Nadat het gras was gemaaid was en de heg gesnoeid kwamen er heel wat verrassingen onder vandaan. Zo vonden we een skippybal, een sproeibloem, een wasrek en een half vergaan hekwerk. Het hekwerk is er zo slecht aan toe dat we deze moeten vervangen. We zijn er alleen nog niet helemaal uit wat we gaan doen. Het moet in ieder geval kat (Missy) proef zijn. Er stond ook een zwaar verwilderde Hop (humulus). Ik heb deze met bruut geweld proberen te vermoorden maar hij blijft hardnekkig terug komen. Het was duidelijk dat het stukje tuin niet mee telde. Nu we er behoorlijk hebben huisgehouden, komt er een behoorlijk grasveld tevoorschijn. Ik heb nog een aantal plannetjes voor dit ondergeschoven kindje, maar alles op zijn tijd.