Terug

Perk C & D

Perk C & D zijn niet ingedeeld met een grote hoeveelheid verschillende planten.

In perk C staan alleen maar hortensia's. De soort die hier staat is Hydrangea arborescens 'Annabelle'. Ik heb ze verhuisd omdat ze wel heel erg prominent aanwezig waren in de tuin. Nu staan ze wat achteraf maar door de enorme witte bloemschermen vallen ze nog best op. Het zijn enorme struiken en met zijn zessen vullen ze de perk prima. Ze staan onder de voet van een Kornoelje (Cornus alba 'Elegantissima'). Misschien worden de bloemen niet zo groot als wanneer ze  in de volle zon staan maar ik vind het wel wat subtieler.

Perk D is het verkleinde vak met rozen. Het zijn (volgens mij) rode tros rozen. Ik kan niet achter de soort komen. Het eerste jaar bloeide ze maar matig. Na een redelijke rigoureuze snoei en rozenvoeding hebben ze wel meer blad en bloemen, maar het blijft een triest aanzicht. Omdat er steeds verder in het seizoen de takken weer helemaal kaal worden. Om te overleggen wat ik met de rozen aan moet heb ik contact gezocht met rozenkwekerij 'De Wilde'. Lyan Bennewitz gaf heel snel een duidelijk advies. De planten hebben Sterreroerdouw, maar al zo lang dat het al in de takken zit. Met een bemesting schema en snoeiadvies zou ik er binnen een jaar van af zijn. De vraag is alleen of de rozen mooi genoeg qua kleur zijn om zo'n intensieve verzorging te gaan doen, of is het beter om deze te rooien en nieuwe gezonde (en sterkere) rozen te planten in de goede kleur.

Aan de voet van de rozen heb ik Ooievaarsbekjes (Geranium cantabrigiense 'Cambridge') geplant. De bedoeling is dat deze de hele grond bedekken en ik dus minder last heb van onkruid en de kale grond niet zie.