Wijn

 

 

  Dat we beide kunnen genieten van een glaasje wijn is voor vele geen geheim. Dat dit soms tot rare situaties kan leiden weten er maar weinig..

Op Kri (Papua - IndonesiŽ) was geen druppel wijn te vinden. Deels vanwege geloofsovertuiging en deels omdat er bijna geen wijn te vinden is in Sorong, de 'grote' stad die op 75 km varen lag en waar de gasten aankomen.

De eerste flessen die ik mee nam kwamen van mijn trip naar Singapore. Ik had hier 3 flessen rood en 1 fles Cava meegenomen. Je mag maar 1 fles drank IndonesiŽ in voeren. Maar met de verklaring dat er alleen maar olijfolie (ook een schaars goed) in mijn rugzak zat en na de tassencontrole omzeild te hebben, kwamen de flessen veilig aan op Kri. De Cava had ik speciaal bewaard voor mijn verjaardag. De dag voor mijn verjaardag zette ik de fles in de koeling en beschermde deze met mijn leven zodat dat geen papua of gast mŪjn fles zou openen. Na het eten waren we snel naar de hut vertrokken om de fles te openen. Heel zorgvuldig opende ik de fles. Maar de druk in de fles was zo groot dat de fles explodeerde in mijn handen. Kostbare Cava over mijn kleren en de vloer. Er zat nog net genoeg in voor 2 glaasjes. Het smaakte super maar de teleurstelling van deze verspilling was groot.

Bij een volgend tripje zijn we naar Sulawesie geweest. Even weg van het eiland en genieten van echte koffie en andere westerse comfort. Wij opzoek naar wijn. In een supermarkt vonden we een paar flesjes. Niet echt geweldig maar vooruit je moet wat. Ze hadden diverse Balinese wijn. Terwijl we stonden te dubben welke het 'dan maar' moest worden, kwam er een klein Indonesisch vrouwtje naar ons toe geschuifeld en vroeg op een samenzweerderige toon of we soms interesse hadden in wijn. Ze bracht ons naar een kelder van de supermarkt en tot onze verbazing stond deze prop vol met wijnen van over de hele wereld. Hier konden we meer mee en uiteindelijk hebben we er een aantal meegenomen. De dag voor vertrek hebben we nog even flink ingeslagen. Bij de bagagecontrole op het vliegveld probeerde ze ons bij de bagage check tegen te houden en om een paar flessen in beslag te nemen, maar het lukte ons uiteindelijk om alle 14 flessen veilig naar het eiland mee te nemen. Ik denk dat dit 14 van onze mooiste wijnmomenten zijn geweest.

Na terugkomst heb ik mijn wijncertificaat gehaald en wat proeverijen georganiseerd. We gaan regelmatig op pad voor wijn. Op dit deel van de site vindt je de verhalen en de wijnen die we meegenomen hebben van deze tripjes. Ben je nieuwsgierig en wil je proeven laat het weten en dan maken we een afspraak.

Duitsland

ItaliŽ